Špagety s fenyklem, kuřecím masem a ančovičkami
Recepty, TěstovinySuroviny
- 2 fenykly
- 2 cibule
- 2 kuřecí prsa
- cca 8 filetů ančoviček
- 2 stroužky česneku
- několik cherry rajčat (jsou tam spíše pro barevnost nežli kvůli chuti)
- 8 listů čerstvé šalvěje
- zelená petrželka
- 100 ml bílého suchého vína
- olivový olej
- sůl
- Špagety jsem použila celozrnné pokud by někoho zarazila tmavší barva
Postup Špagety s fenyklem, kuřecím masem a ančovičkami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na měsíčky nebo kolečka, česnek na plátky, ančovičky na kousky.
Fenykl přeřízneme podélně napůl a vykrojíme košťál.
Poté nakrájíme také na tenké proužky.
Ná pánvi s olivovým olejem nejprve opečeme osolené maso, pak přidáme cibuli, orestujeme a pak přihodíme fenykl, česnek, ančovičky a šalvěj. Ještě chvilku restujeme, poté podlijeme vínem a necháme skoro odpařit.
Vmícháme přepůlená rajčata, prohřejeme, vsypeme posekanou petrželku a dochutíme podle potřeby solí.
Promícháme s vařenými těstovinami a podáváme.