Špagety s fenyklem, kuřecím masem a ančovičkami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 fenykly
2 cibule
2 kuřecí prsa
cca 8 filetů ančoviček
2 stroužky česneku
několik cherry rajčat (jsou tam spíše pro barevnost nežli kvůli chuti)
8 listů čerstvé šalvěje
zelená petrželka
100 ml bílého suchého vína
olivový olej
sůl
Špagety jsem použila celozrnné pokud by někoho zarazila tmavší barva

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na měsíčky nebo kolečka, česnek na plátky, ančovičky na kousky.

  2. Fenykl přeřízneme podélně napůl a vykrojíme košťál.

  3. Poté nakrájíme také na tenké proužky.

  4. Ná pánvi s olivovým olejem nejprve opečeme osolené maso, pak přidáme cibuli, orestujeme a pak přihodíme fenykl, česnek, ančovičky a šalvěj. Ještě chvilku restujeme, poté podlijeme vínem a necháme skoro odpařit.

  5. Vmícháme přepůlená rajčata, prohřejeme, vsypeme posekanou petrželku a dochutíme podle potřeby solí.

  6. Promícháme s vařenými těstovinami a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!