Krůtí závitky s náplní z jadelu a pečenou bramborou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 krůtí řízky
8 plátků anglické krkovičky
100 g sýru jadel
olej
máslo
hladká mouka
silný vývar
sladká chilli omáčka
pepř
sůl
stejně velké brambory s pěknou slupkou

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře umyjeme, necháme trochu oschnout, vidličkou na několika místech hluboko propícháme a obalíme je v soli.

  2. Naskládáme vedle sebe do pekáčku a vložíme cca na hodinu do trouby vyhřáté na 220°C.

  3. Maso naklepeme pod potravinovou fólií, opepříme a lehounce osolíme.

  4. Na maso klademe plátky uzené krkovičky, hromádku hrubě nastrouhaného jadelu a zavineme do závitků. Hotové spíchneme kuchyňskými jehlami nebo párátky.

  5. V pánvi rozpálíme olej a závitky ze všech stran opečeme dozlatova.

  6. Stáhneme teplotu, závitky vyjmeme a odložíme stranou a do výpeku přidáme kousek másla.

  7. Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a přilijeme takové množství vývaru, abychom vytvořili řidší šťávu.

  8. Za stálého prošlehávání ji povaříme, dochutíme sladkou chilli omáčkou a případně dosolíme.

  9. Vrátíme závitky a přikryté na nejnižší teplotě povaříme ještě asi 15 minut.

  10. Upečené brambory rozbijeme pěstí a dovnitř každé vložíme kousek másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!