Krůtí závitky s náplní z jadelu a pečenou bramborou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 krůtí řízky
- 8 plátků anglické krkovičky
- 100 g sýru jadel
- olej
- máslo
- hladká mouka
- silný vývar
- sladká chilli omáčka
- pepř
- sůl
- stejně velké brambory s pěknou slupkou
Postup Krůtí závitky s náplní z jadelu a pečenou bramborou
Postup přípravy receptu
-
Brambory dobře umyjeme, necháme trochu oschnout, vidličkou na několika místech hluboko propícháme a obalíme je v soli.
Naskládáme vedle sebe do pekáčku a vložíme cca na hodinu do trouby vyhřáté na 220°C.
Maso naklepeme pod potravinovou fólií, opepříme a lehounce osolíme.
Na maso klademe plátky uzené krkovičky, hromádku hrubě nastrouhaného jadelu a zavineme do závitků. Hotové spíchneme kuchyňskými jehlami nebo párátky.
V pánvi rozpálíme olej a závitky ze všech stran opečeme dozlatova.
Stáhneme teplotu, závitky vyjmeme a odložíme stranou a do výpeku přidáme kousek másla.
Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a přilijeme takové množství vývaru, abychom vytvořili řidší šťávu.
Za stálého prošlehávání ji povaříme, dochutíme sladkou chilli omáčkou a případně dosolíme.
Vrátíme závitky a přikryté na nejnižší teplotě povaříme ještě asi 15 minut.
Upečené brambory rozbijeme pěstí a dovnitř každé vložíme kousek másla.