Kuřecí prsíčko s rokfórovým přelivem a zeleninovým rizotkem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích prsíček
1 dl olivového oleje
150 g Nivy nebo jiného sýra s plísní
60-70 g Balkánského sýra
400 ml smetany na vaření 12%
350 g rýže
500 g Mochovské mražené zeleniny nebo libovolné mražené zeleniny
0,5 dl olivového oleje
1 menší cibule
nať z mladé cibulky
3 stroužky česneku
100 g másla
0,5 l drůbežího vývaru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a naklepeme zlehka přes mikroténový sáček. Osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.

  2. Necháme v chladu asi hodinku odležet.

  3. Mezitím si připravíme rizoto. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku s pokrájenou zelenou natí a s plátky česneku, přidáme mraženou zeleninku a po chvilce restování přidáme rýži.

  4. Vše restujeme, dokud rýže nezesklovatí. Pak zalijeme připraveným drůbežím vývarem a za stálého míchání vše vaříme cca 20 minut, dokud se většina tekutiny nevypaří.

  5. Poté odstavíme rizoto na kraj sporáku a přiklopíme pokličkou.

  6. Připravíme si pánev, olej necháme rozpálit a vložíme připravená kuřecí prsíčka. Zprudka opékáme asi 4 minuty z každé strany.

  7. Poté opečené maso vyjmeme, dáme si je na chvíli stranou a do pánve pak rukou rozdrobíme nivu i balkánský sýr a necháme pěkně na pánvi rozpustit a poté vše zalijeme smetanou, kterou přivedeme do varu.

  8. Vrátíme zpět kuřecí prsíčka a krátce povaříme.

  9. Přidáme zeleninové rizotko a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!