Kuřecí prsíčko s rokfórovým přelivem a zeleninovým rizotkem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g kuřecích prsíček
- 1 dl olivového oleje
- 150 g Nivy nebo jiného sýra s plísní
- 60-70 g Balkánského sýra
- 400 ml smetany na vaření 12%
- 350 g rýže
- 500 g Mochovské mražené zeleniny nebo libovolné mražené zeleniny
- 0,5 dl olivového oleje
- 1 menší cibule
- nať z mladé cibulky
- 3 stroužky česneku
- 100 g másla
- 0,5 l drůbežího vývaru
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí prsíčko s rokfórovým přelivem a zeleninovým rizotkem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a naklepeme zlehka přes mikroténový sáček. Osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.
Necháme v chladu asi hodinku odležet.
Mezitím si připravíme rizoto. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku s pokrájenou zelenou natí a s plátky česneku, přidáme mraženou zeleninku a po chvilce restování přidáme rýži.
Vše restujeme, dokud rýže nezesklovatí. Pak zalijeme připraveným drůbežím vývarem a za stálého míchání vše vaříme cca 20 minut, dokud se většina tekutiny nevypaří.
Poté odstavíme rizoto na kraj sporáku a přiklopíme pokličkou.
Připravíme si pánev, olej necháme rozpálit a vložíme připravená kuřecí prsíčka. Zprudka opékáme asi 4 minuty z každé strany.
Poté opečené maso vyjmeme, dáme si je na chvíli stranou a do pánve pak rukou rozdrobíme nivu i balkánský sýr a necháme pěkně na pánvi rozpustit a poté vše zalijeme smetanou, kterou přivedeme do varu.
Vrátíme zpět kuřecí prsíčka a krátce povaříme.
Přidáme zeleninové rizotko a podáváme.