Špagety pomodoro

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 stroužky česneku
4 rajčata
sůl
pepř
čerstvá bazalka (může být i sušená)
parmezán na posypání
olivový olej
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme česnek a necháme ho v celku. Na jemno nasekáme čerstvou bazalku, pokud je sušená, tak sekat nebudeme.

  2. Dáme spařit rajčata - stačí je dát do hrnce a zalít vroucí vodou, nechat je tam cca 7-10 minut, poté je vyjmeme a oloupeme.

  3. Na pánev nakapeme olivový olej, až bude pánev rozpálená přidáme celé stroužky česneku a restujeme, česnek do oleje uvolní svou chuť. Pak česnek vyjmeme, dáme tam rajčata a zalijeme vývarem, necháme chvilku vařit, poté rajčata rozmačkáme a dochutíme solí a pepřem. Až bude omáčka hotová, nakonec přidejte bazalku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!