Rukolová krémová polévka s bylinkovými krutony

Recepty, Polévky

Suroviny

1 balíček rukoly (cca 150g)
1 cibule
3 stroužky česneku
6 středních brambor
máslo
250 ml smetana ke šlehání (pro dietnější verzi 12%)
1 l kuřecího vývaru (může být i kostka či vanička)
parmezán k podávání
2 den staré rohlíky
sůl
pepř
provensálské bylinky (koření)

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu necháme na másle zesklovatět na jemno nakrájenou cibulku, pak přidáme na kostky nakrájené očištěné brambory, pokrájený česnek a chvíli restujeme. Poté vše zalijeme vývarem nebo vodou s přidáním bujonové kostky či vaničky a vaříme do změknutí brambor.

  2. Ke konci přihodíme rukolu, přilijeme smetanu, chvíli prohřejeme a pak vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  3. Mezitím než se nám uvaří brambory do změknutí, si nakrájíme rohlíky na kostky, dáme do nepřilnavého pekáčku, zaprášíme pár špetkami provensálského koření a poklademe pár kousky másla, dáme péct do trouby dozlatova (při pečení párkrát zamícháme, či pekáčkem zatřepeme).

  4. Polévku podáváme s hoblinkami parmezánu a bylinkovými krutony, můžeme ozdobit snítkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!