Muffiny s rajskou

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Muffiny:
1/2 kg kureci mlete maso
3 plátky tmavého toustového chleba - natrhat
trochu mléka na navlhčení toustů
1 vejce
strouhanka dle potřeby
sůl
pepř
mletý kmín
majoránka
5 stroužků česneku
Rajská:
3 lžíce oleje
2 lžíce másla
hl. mouka
cukr
280 g rajské protlaky
sůl
tymián
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Muffiny - klasická masová směs: 1/2 kg kuřecího mletého, 3 plátky tmavého toust. chleba - natrhat, trochu mléka na navlhčení toustů, 1 vejce, strouhanka dle potřeby, sůl, pepř, mletý kmín, majoránka, 5 stroužků česneku.

  2. Tousty navlhčíme mlékem, přidáme ostatní suroviny, smícháme, zahustíme podle potřeby strouhankou, lžící nandáme do olejem vymazaných muffinků - množství stačí přesně na 12 ks v silikonové formě. Mokrou rukou ještě můžeme nahoře dotvarovat a uhladit.

  3. Rajská: 3 lžíce oleje, 2 lžíce másla, hl. mouka, cukr, 2 x 140 g rajské protlaky, sůl, tymián, mletá skořice.

  4. Rozehřejeme olej a máslo, přidáme hl. mouku a připravíme světlou jíšku. Přidáme cukr (asi 3 velké lžíce) a chvilku restujeme. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme dohladka, přidáme protlaky, sůl, koření, pořádně provaříme, příp. dochutíme. Podáváme s rýží, těstovinami či knedlíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!