Špagetová omeleta
Recepty, TěstovinySuroviny
- 200-250 g vařených špaget
- 70 g anglické slaniny nebo šunky
- 2 jarní cibulky
- 60 g červené papriky nebo kápie
- 1 větší čerstvý žampion
- 1 stroužek česneku
- bylinky dle chuti - petrželka, libeček...
- koření dle chuti - paprika, pepř, drcený kmín...
- sůl
- 2 lžíce 12% smetany
- 3 rozšlehaná větší vejce (nebo 4 menší)
- máslo nebo olej
Postup Špagetová omeleta
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi s kouskem másla osmažíme drobně pokrájenou slaninu, cibulky, papriku, česnek a žampion. Přidáme vařené špagety (například ty, které nám zbyly od oběda), vše společně promícháme, dochutíme dle chuti kořením nebo bylinkami. Špagety v pánvi se směsí dobře prohřejeme a nakonec zalijeme třemi nebo čtyřmi rozšlehanými, mírně osolenými vejci se smetanou, která v pánvi se špagetovou směsí necháme pod poklicí ztuhnout.
Špagetovou omeletu přesuneme na talíř a podáváme se zeleninovým salátem, kompotem nebo čerstvou zeleninou dle chuti.
Místo špaget můžeme použít i jiné předem uvařené těstoviny. Směs surovin lze velmi dobře upravovat dle momentálního stavu zásob. Přidat můžeme například i pokrájený tvrdý sýr, kukuřici...