Sněhový komisárek
Recepty, PředkrmySuroviny
- 100 g šunky
- 100 g tvrdého sýru ementálského typu
- 2 vejce vařená natvrdo
- 3 vejce
- 1 lžíce oleje
- 3 lžičky hrubé mouky
- sůl
- pepř
- pár kapek citronu
- bylinky
Postup Sněhový komisárek
Postup přípravy receptu
-
Šunku a sýr nakrájíme nadrobno, vařená vejce nastrouháme nebo protlačíme kolečkem na brambory. Syrová vejce opatrně postupně rozklepneme a bílky vyšleháme s citronem a špetkou soli na tuhý sníh.
Pomalu zašleháme žloutky a vmícháme nakrájené suroviny, tj. šunku, sýr, strouhané vejce, olej a mouku. Podle chuti osolíme (pozor, při pečení trochu dosolí i sýr), přidáme třeba petrželku nebo pažitku a vlijeme do menší nepřilnavé formy, kterou i tak trochu vytřeme olejem.
Ideální je velikost na srnčí hřbet, asi by šlo i v tartaletkových formičkách. Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C (horkovzdušné na 160°C) dozlatova.