Smetanove kureci zavitky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 větší kuřecí prsa
- 200 g čerstvých žampionů
- 1 menší pórek
- několik plátků italské mortadely
- 200 ml smetany
- 100 ml kokosového krému (nebo mléka)
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- olivový olej
- drcený pepř
- sůl
- máslo
- Marináda:
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce worcester omáčky
- pár kapek citrónové stavy
- drcený pepř
Postup Smetanove kureci zavitky
Postup přípravy receptu
-
Každé kuřecí prso rozřízneme na větší plat, naklepeme a z obou stran potřeme marinádou, kterou jsme získali smícháním všech surovin na marinádu. Na cca 1 hodinu uložíme do chladu.
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, krátce osmahneme na olivovém oleji, přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, drcený kmín, sůl, pepř a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Podle potřeby přidáme malinko vody. Necháme vychladnout.
Na každé kuřecí prso klademe plátky mortadely, žampionovou směs a utvoříme závitek. Na olivovém oleji je ze všech stran prudce orestujeme, přendáme do nádoby na pečení, kterou jsme vytřeli máslem a zalijeme smetanovou směsi. Tu získáme smícháním smetany, kokosového krémů, nového koření, pepře, soli a zbytku marinády.
Pečeme při 180°C 30 minut přikryté, poté odkryjeme a dalších 30 minut zapékáme.
Hotové závitky vyjmeme z omáčky, necháme přikryté chvilku odpočívat. Mezitím si zahustíme omáčku (trochou mouky nebo škrobové moučky).
Jako přílohu jsem zvolila vařenou rýži s petrželkou. Při vaření rýže jsem 100 ml vody nahradila 100 ml kokosovým krémem a přidala lžíci másla. Po uvaření jsem do ryze zamíchala nasekanou hladkolistou petrželku.