Smažený vepřový španělák

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kýty
plnotučná hořčice
pepř
sůl
uzený špek
2 vejce uvařená na tvrdo
kyselé okurky (nakladačky)
2 kvalitní špekáčky
2 vejce na obalení
hladká mouka
strouhanka
olej
máslo
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový plátek naklepeme, osolíme a opepříme. Plátek potřeme plnotučnou hořčicí. Na to poklademe špalíček špeku, 1/4 vejce, špalíček špekáčku a špalíček okurky. Vše zavineme a sepneme párátkem.

  2. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných osolených vajíčkách a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci) do zlatova. Podáváme s vařenými brambory politými rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!