Smažený vepřový španělák
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kýty
- plnotučná hořčice
- pepř
- sůl
- uzený špek
- 2 vejce uvařená na tvrdo
- kyselé okurky (nakladačky)
- 2 kvalitní špekáčky
- 2 vejce na obalení
- hladká mouka
- strouhanka
- olej
- máslo
- brambory
Postup Smažený vepřový španělák
Postup přípravy receptu
-
Vepřový plátek naklepeme, osolíme a opepříme. Plátek potřeme plnotučnou hořčicí. Na to poklademe špalíček špeku, 1/4 vejce, špalíček špekáčku a špalíček okurky. Vše zavineme a sepneme párátkem.
Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných osolených vajíčkách a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci) do zlatova. Podáváme s vařenými brambory politými rozpuštěným máslem.