Smaženice s česnekovými výhonky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 100 g česnekových výhonků
- máslo
- 1 menší cibule nebo dvě lahůdkové
- cca 3 vejce, dle velikosti
- sůl a pepř
Postup Smaženice s česnekovými výhonky
Postup přípravy receptu
-
Česnekové výhonky pokrájíme na malé špalíčky a jen krátce povaříme v osolené vodě. Pak scedíme, necháme okapat.
Na kousku másla osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibulku, k ní přidáme prohřát česnekové výhonky, vmícháme vejce, osolíme, opepříme, dobře promícháme a vejce necháme za stálého míchání ztuhnout do potřebné konzistence.
Podáváme s čerstvým pečivem.
K cibulce můžeme přidat osmažit slaninu nebo salám.