Štafetky IV.

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 bílky
85 g cukru krupice
40 g hladké mouky
30 g strouhaného kokosu
Náplň:
150 g másla
150 g cukru moučka
2 žloutky
80 g strouhaných lískových ořechů
1 lžička jemně mleté kávy
1 lžíce rumu
Na ozdobu: rozpuštěná čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.

  2. Do směsi zlehka zamícháme mouku a kokos.

  3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a při vyšší teplotě pečeme asi 10 minut.

  4. Po upečení lehce poprášíme moukou a vyklopíme na utěrku-horní stranou dolů. Papír opatrně sejmeme.

  5. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, žloutky a kávou do hladkého krému.

  6. Vmícháme mleté oříšky a lžíci rumu.

  7. Upečený a prochladlý plát podélně rozřízneme na dvě části, rovnoměrně natřeme na oba pruhy krém.

  8. Stočíme do rolády a necháme vychladnout.

  9. Potom každou roládu nakrájíme na 8 stejných dílků. Každou roládičku namočíme oběma konci do rozpuštěné čokolády a dáme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!