Štafetky bezlepkové

Recepty, Moučníky

Suroviny

110 g bílků
150 g moučkového cukru
100 g vlašských ořechů nastrouhat
100 g mouky (SCHAR MIX C + 1 PL rýžové, nebo Promix Uni + 1 PL rýžové)
Na krém:
250 g másla
1 vanilkový puding Dr. Oetker
300 ml mléka
100-150 g moučkového cukru
cca 1 čajová lžička mleté kávy

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušlehat do pevného sněhu, poté zašlehat po částech cukr, aby vznikla hustá pěna.

  2. Do sněhové hmoty vmíchat směs ořechů a mouky, rozetřít nízkou vrstvu na plech vyložený papírem (klasická velikost plechu s nízkou obrubou), péct na cca 180°C po dobu 6-8 min (povrch musí zůstat světlý, aby se korpus nevysušil a nelámal). Teplý korpus vyklopit a sloupnout papír.

  3. Po vychladnutí nakrájet podélně 4 pruhy (cca 7 cm šíře), promazat krémem (vrchní strana se nemaže),přitisknout k sobě, ale není třeba zatěžkávat, nechat v chladnu rozležet, nakrájet na tvary a ozdobit čokoládovou polevou.

  4. Krém: klasicky uvaříme puding, necháme vychladnout, vyšleháme máslo s cukrem, zašleháme puding + kávu dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!