Štafetky bezlepkové
Recepty, MoučníkySuroviny
- 110 g bílků
- 150 g moučkového cukru
- 100 g vlašských ořechů nastrouhat
- 100 g mouky (SCHAR MIX C + 1 PL rýžové, nebo Promix Uni + 1 PL rýžové)
- Na krém:
- 250 g másla
- 1 vanilkový puding Dr. Oetker
- 300 ml mléka
- 100-150 g moučkového cukru
- cca 1 čajová lžička mleté kávy
Postup Štafetky bezlepkové
Postup přípravy receptu
-
Bílky ušlehat do pevného sněhu, poté zašlehat po částech cukr, aby vznikla hustá pěna.
Do sněhové hmoty vmíchat směs ořechů a mouky, rozetřít nízkou vrstvu na plech vyložený papírem (klasická velikost plechu s nízkou obrubou), péct na cca 180°C po dobu 6-8 min (povrch musí zůstat světlý, aby se korpus nevysušil a nelámal). Teplý korpus vyklopit a sloupnout papír.
Po vychladnutí nakrájet podélně 4 pruhy (cca 7 cm šíře), promazat krémem (vrchní strana se nemaže),přitisknout k sobě, ale není třeba zatěžkávat, nechat v chladnu rozležet, nakrájet na tvary a ozdobit čokoládovou polevou.
Krém: klasicky uvaříme puding, necháme vychladnout, vyšleháme máslo s cukrem, zašleháme puding + kávu dle chuti.