Krémové krůtí rizoto s kotrčem kadeřavým

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

0,5 kg rýže Arborio
cca 0,5 l kuřecího vývaru (z masa nebo z kostky)
olej
0,5 kg krůtích prsních řízků
koření směs Karibik
1 středně velká plodnice kotrče kadeřavého
1 červená cibule
100 g sušených rajčat naložených v oleji
sůl
pepř
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži na sítu propláchneme a necháme okapat. V kastrolu rozpálíme asi 2 polévkové lžíce oleje, vsypeme rýži a osmahneme do sklovita. Potom zalijeme naběračkou vývaru a při nižší teplotě (asi 80°C) necháme za častého míchání vývar zcela vstřebat.

  2. Zalijeme další naběračkou vývaru a opět necháme. Tento postup opakujeme do změknutí rýže.

  3. Mezitím si na pánvi rozpálíme další asi 3 polévkové lžíce oleje, přidáme na kostky nakrájené krůtí maso, posypeme kořením (nebo maso do kořenící směsi předem naložíme, pokud máme čas a s touto variantou již dopředu počítáme) a prudce smažíme, až maso ze všech stran zbělá.

  4. Přidáme na měsíčky pokrájenou cibuli a na malé kousky nakrájeného kotrče (nebo jiné houby), zmírníme teplotu a asi 10 minut pomalu prosmažíme.

  5. Nakonec přidáme na proužky nakrájená sušená rajčata, měkkou rýži, čerstvou bazalku a podle chuti dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!