Smažené česnekovo-máslové kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřata max. 1,2kg
4 stroužky česneku
sůl
pepř
hladká mouka
1 dl světlého piva
6 syrových vajec
strouhanka
vepřové sádlo
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřata dobře opláchneme a následně osušíme. Naporcujeme každé kuře na 10 porcí (stehno 2/křídlo 1/prsa 2). Rozetřeme si stroužky česneku se solí a vyrobenou pastu vetřeme do všech porcí kuřete a pod kůži každé porce vložíme kousek másla.

  2. Vše ještě opepříme a obalíme postupně v klasickém trojobalu (hladká mouka – rozšlehaná vejce s trochou piva – strouhanka).

  3. Do hlubší pánve si dáme rozpustit vepřové sádlo a jednotlivé porce smažíme ve vyšší vrstvě sádla pomalu do zlaté barvy. Osmažené porce necháme okapat na ubrousku a podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!