Smažené česnekovo-máslové kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřata max. 1,2kg
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- 1 dl světlého piva
- 6 syrových vajec
- strouhanka
- vepřové sádlo
- máslo
Postup Smažené česnekovo-máslové kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuřata dobře opláchneme a následně osušíme. Naporcujeme každé kuře na 10 porcí (stehno 2/křídlo 1/prsa 2). Rozetřeme si stroužky česneku se solí a vyrobenou pastu vetřeme do všech porcí kuřete a pod kůži každé porce vložíme kousek másla.
Vše ještě opepříme a obalíme postupně v klasickém trojobalu (hladká mouka – rozšlehaná vejce s trochou piva – strouhanka).
Do hlubší pánve si dáme rozpustit vepřové sádlo a jednotlivé porce smažíme ve vyšší vrstvě sádla pomalu do zlaté barvy. Osmažené porce necháme okapat na ubrousku a podáváme s bramborovou kaší.