Bylinkovípinpongáčciv zelených fazolkách
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Na pinpongáčky:
- 500 g mletého masa mix
- 1 menší cibule nakrájená nadrobno
- 2 větší stroužky česneku nakrájených nadrobno
- 1 vejce
- 3 PL hladké mouky
- 1 PL solamylu
- 1 PL koření Gyros
- 1 hrnek (200ml) uvařené rýže
- 1 nadrobno posekaná větší kytička čerstvých bylinek
- Na fazolkový základ:
- 500 g zelených fazolek
- 150 g slaniny
- 1 PL tuku - použila jsem olej
- 1 velká cibule
- 1 velký stroužek česneku
- 1 sáček Gusto fix goulash -Kaufland odd s kořením, zahušťovadly aj
Postup Bylinkovípinpongáčciv zelených fazolkách
Postup přípravy receptu
-
Všechny první uvedené suroviny smícháme,jako na sekanou a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím si opláchneme a pokrájíme zelené fazolkové lusky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ještě v polovině překrojíme. Velký stroužek česneku širší plochou nože rozdrtíme a překrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do většího hrnce na rozpálený tuk na 5 minut osmahnout. Pak přidáme cibuli,po chvíli česnek, 3 minuty restujeme a přisypeme připravené fazolové lusky. Vše promícháme, nepodléváme (lusky pustí vodu) a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 15 minut. Na sporák si dáme další větší hrnec,naplníme litrem vody a dáme vařit.
Z připravené masové směsi tvarujeme knedlíčky o velikosti pinpongového míčku-z uvedeného množství surovin mi vyšlo 19 kousků a dáme zavařit na 5 minut do nachystané vroucí vody. Poté vytáhneme a vývar uchováme.
Ve 200 ml studené vody si rozmíchámefix goulash,vlijeme do připravených podušených fazolek,dolijeme 300 ml vývaru z knedlíčků, pořádně promícháme, přidáme předvařené masové knedlíčky a za častého opatrného promíchání až ode dna provařujeme ještě 10 minut.
Bude-li se vám zdát šťáva při míchání hustější,můžete si dle libosti doředitknedlíčkovýmvývarem. Šťávu jsem už nijak nedochucovala a jako přílohu jsem podávala špecle,ale hodila by se i rýže.