Bylinkovípinpongáčciv zelených fazolkách

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Na pinpongáčky:
500 g mletého masa mix
1 menší cibule nakrájená nadrobno
2 větší stroužky česneku nakrájených nadrobno
1 vejce
3 PL hladké mouky
1 PL solamylu
1 PL koření Gyros
1 hrnek (200ml) uvařené rýže
1 nadrobno posekaná větší kytička čerstvých bylinek
Na fazolkový základ:
500 g zelených fazolek
150 g slaniny
1 PL tuku - použila jsem olej
1 velká cibule
1 velký stroužek česneku
1 sáček Gusto fix goulash -Kaufland odd s kořením, zahušťovadly aj

Postup přípravy receptu

  1. Všechny první uvedené suroviny smícháme,jako na sekanou a necháme chvíli odpočinout.

  2. Mezitím si opláchneme a pokrájíme zelené fazolkové lusky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ještě v polovině překrojíme. Velký stroužek česneku širší plochou nože rozdrtíme a překrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do většího hrnce na rozpálený tuk na 5 minut osmahnout. Pak přidáme cibuli,po chvíli česnek, 3 minuty restujeme a přisypeme připravené fazolové lusky. Vše promícháme, nepodléváme (lusky pustí vodu) a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 15 minut. Na sporák si dáme další větší hrnec,naplníme litrem vody a dáme vařit.

  3. Z připravené masové směsi tvarujeme knedlíčky o velikosti pinpongového míčku-z uvedeného množství surovin mi vyšlo 19 kousků a dáme zavařit na 5 minut do nachystané vroucí vody. Poté vytáhneme a vývar uchováme.

  4. Ve 200 ml studené vody si rozmíchámefix goulash,vlijeme do připravených podušených fazolek,dolijeme 300 ml vývaru z knedlíčků, pořádně promícháme, přidáme předvařené masové knedlíčky a za častého opatrného promíchání až ode dna provařujeme ještě 10 minut.

  5. Bude-li se vám zdát šťáva při míchání hustější,můžete si dle libosti doředitknedlíčkovýmvývarem. Šťávu jsem už nijak nedochucovala a jako přílohu jsem podávala špecle,ale hodila by se i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!