Šlehaná a jemná kuřecí sekaná
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g kuřecího mletého masa
- 1 smetana na vaření
- 1 vejce
- 2-3 stroužky česneku
- sůl, pepř
- špetka majoránky
- 1-2 PL solamylu podle konzistence (kdo chce,může dát místo solamylu strouhanku)
- 1/2 hrnku namočených hub z loňského sběru
- 1 jarní cibulka
- celý kmín
- voda
- olej
Postup Šlehaná a jemná kuřecí sekaná
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s uvedenými ingrediencemi a ponorným mixérem vyšleháme dohladka. Mokrou rukou uděláme velkou šišku sekané.
Šišku sekané zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku s vodou, do výše cca jedné třetiny pekáčku. Pečeme zabalené v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 25 minut.
Po této době alobal opatrně sundáme. Vzniklou šťávu z alobalu nalijeme zpět k sekané do pekáčku. Šišku sekané posypeme kmínem, přidáme trochu vody, kapku oleje, pokrájenou jarní cibulku a pečeme dál. Podléváme výpekem. Nakonec přidáme do pekáčku i namočené houby z loňského sběru a dál pečeme dozlatova a doměkka. Podáváme s novým bramborem.