Šlehaná a jemná kuřecí sekaná

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g kuřecího mletého masa
1 smetana na vaření
1 vejce
2-3 stroužky česneku
sůl, pepř
špetka majoránky
1-2 PL solamylu podle konzistence (kdo chce,může dát místo solamylu strouhanku)
1/2 hrnku namočených hub z loňského sběru
1 jarní cibulka
celý kmín
voda
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s uvedenými ingrediencemi a ponorným mixérem vyšleháme dohladka. Mokrou rukou uděláme velkou šišku sekané.

  2. Šišku sekané zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku s vodou, do výše cca jedné třetiny pekáčku. Pečeme zabalené v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 25 minut.

  3. Po této době alobal opatrně sundáme. Vzniklou šťávu z alobalu nalijeme zpět k sekané do pekáčku. Šišku sekané posypeme kmínem, přidáme trochu vody, kapku oleje, pokrájenou jarní cibulku a pečeme dál. Podléváme výpekem. Nakonec přidáme do pekáčku i namočené houby z loňského sběru a dál pečeme dozlatova a doměkka. Podáváme s novým bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!