Šlehaná buchta s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
100 ml rozpuštěného másla
150 ml 33% smetany na šlehání
1 vejce
½ sáčku prášku do pečiva
z ½ citronu nastrouhaná kůra
4 lžíce strouhaného kokosu
400 g bobulek rybízu nebo jiného ovoce
(forma na pečení 22 x 32cm)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu dáme předehřát na 170°C. Formu na pečení vyložíme pečícím papírem (nebo ji vymažeme sádlem a vysypeme strouhaným kokosem).

  2. Mouku promícháme s práškem do pečiva a nastrouhanou citronovou kůrou.

  3. Vejce, cukr a máslo ušleháme do husté pěny. Přidáme smetanu, připravenou mouku, vše promícháme a nalijeme do formy.

  4. Těsto stejnoměrně posypeme kokosem a poté rybízem. Pečeme přibližně 50 minut, každý podle typu své trouby.

  5. Před koncem pečení vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta, jestli máme upečeno. Pokud se těsto na špejli nelepí, je buchta upečená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!