Šlehaná buchta s ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g krupicového cukru
- 100 ml rozpuštěného másla
- 150 ml 33% smetany na šlehání
- 1 vejce
- ½ sáčku prášku do pečiva
- z ½ citronu nastrouhaná kůra
- 4 lžíce strouhaného kokosu
- 400 g bobulek rybízu nebo jiného ovoce
- (forma na pečení 22 x 32cm)
Postup Šlehaná buchta s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Troubu dáme předehřát na 170°C. Formu na pečení vyložíme pečícím papírem (nebo ji vymažeme sádlem a vysypeme strouhaným kokosem).
Mouku promícháme s práškem do pečiva a nastrouhanou citronovou kůrou.
Vejce, cukr a máslo ušleháme do husté pěny. Přidáme smetanu, připravenou mouku, vše promícháme a nalijeme do formy.
Těsto stejnoměrně posypeme kokosem a poté rybízem. Pečeme přibližně 50 minut, každý podle typu své trouby.
Před koncem pečení vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta, jestli máme upečeno. Pokud se těsto na špejli nelepí, je buchta upečená.