Šunková pomazánka s lučinou
Recepty, PomazánkySuroviny
- Množství dle počtu strávníků:
- lučina (lze použít i Palouček či mascarpone)
- smetana ke šlehání
- dušená šunka nebo uzená, od kosti...
- sůl
- pepř mletý bílý
Postup Šunková pomazánka s lučinou
Postup přípravy receptu
-
Lučinu dle chuti osolíme a opepříme a v misce vidličkou rozmačkáme.
Podle požadované hustoty přidáváme smetanu po lžících a pokud chceme mít pomazánku extra jemnou a nadýchanou, doporučuji smetanu nejprve našlehat a poté přidávat do rozmačkané Lučiny.
Když je konzistence podle našich představ, přidáme jemně nakrájenou nebo nastrouhanou šunku, promícháme, necháme cca 20 minut proležet v chladnu a můžeme podávat.
Podáváme s čerstvým celozrnným nebo bílým pečivem, a pokud pomazánku rovnou na pečivo (chlebíčky nebo jednohubky) mažeme, stačí ji dozdobit kouskem šunky, čerstvé zeleniny nebo bylinkami.
Pomazánka je výborná, vynikne v ní čistá chuť šunky, které nemusí být mnoho a proto doporučuji použít kvalitní.