Šunková pomazánka s lučinou

Recepty, Pomazánky

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
lučina (lze použít i Palouček či mascarpone)
smetana ke šlehání
dušená šunka nebo uzená, od kosti...
sůl
pepř mletý bílý

Postup přípravy receptu

  1. Lučinu dle chuti osolíme a opepříme a v misce vidličkou rozmačkáme.

  2. Podle požadované hustoty přidáváme smetanu po lžících a pokud chceme mít pomazánku extra jemnou a nadýchanou, doporučuji smetanu nejprve našlehat a poté přidávat do rozmačkané Lučiny.

  3. Když je konzistence podle našich představ, přidáme jemně nakrájenou nebo nastrouhanou šunku, promícháme, necháme cca 20 minut proležet v chladnu a můžeme podávat.

  4. Podáváme s čerstvým celozrnným nebo bílým pečivem, a pokud pomazánku rovnou na pečivo (chlebíčky nebo jednohubky) mažeme, stačí ji dozdobit kouskem šunky, čerstvé zeleniny nebo bylinkami.

  5. Pomazánka je výborná, vynikne v ní čistá chuť šunky, které nemusí být mnoho a proto doporučuji použít kvalitní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!