Kyselica ze Slavičína
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g kysaného zelí
- 4 stroužky česneku
- 1 šlehačka
- 3 PL hladké mouky
- 1 cibule
- 2-3 vajíčka
- sušené hřiby
- sůl
- cukr
- ocet
Postup Kyselica ze Slavičína
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme zelí, zalijeme ho vodou a vaříme asi půl hodiny, až bude zelí měkké. Zároveň zvlášť uvaříme hřiby.
Odebereme polovinu zelí a přidáme hřiby, které jsme scedili. Přidáme na plátky nakrájený česnek, zahustíme moukou rozkvedlanou ve šlehačce a provaříme.
Nakonec přidáme cibulku zpěněnou na mastném do růžova, 2 - 3 vajíčka (já si je před tím rozkvedlám v hrnku) a ochutíme solí, cukrem a octem, jak kdo má rád.