Šlehačkový koláč s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky (250 ml)
1 hrnek cukru
3 celá vejce
250 ml smetany ke šlehání
mléko dle potřeby
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
citronová kůra
cca 0,5 kg i více strouhaných jablek
skořice
cukr podle chuti
Drobenka:
100 g polohrubé mouky
100 g másla nebo Hery
100 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme smetanu, vejce a prošleháme metličkou. Přisypeme zbytek přísad a umícháme hladké těsto. Pokud se vám bude zdát husté, přilijte trošku mléka. Připravíme drobenku smícháním mouky, cukru a másla.

  2. Nachystáme plech s pečícím papírem. Těsto vylijeme na plech, poklademe jablky(pokud jsou moc šťavnatá vymačkáme větší část šťávy), posypeme skořicí s cukrem a nahoře drobenkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 30-35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!