Šlehačkový koláč s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky (250 ml)
- 1 hrnek cukru
- 3 celá vejce
- 250 ml smetany ke šlehání
- mléko dle potřeby
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
- cca 0,5 kg i více strouhaných jablek
- skořice
- cukr podle chuti
- Drobenka:
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g másla nebo Hery
- 100 g cukru
Postup Šlehačkový koláč s jablky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme smetanu, vejce a prošleháme metličkou. Přisypeme zbytek přísad a umícháme hladké těsto. Pokud se vám bude zdát husté, přilijte trošku mléka. Připravíme drobenku smícháním mouky, cukru a másla.
Nachystáme plech s pečícím papírem. Těsto vylijeme na plech, poklademe jablky(pokud jsou moc šťavnatá vymačkáme větší část šťávy), posypeme skořicí s cukrem a nahoře drobenkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 30-35 minut.