Houby po čínsku
Recepty, HoubySuroviny
- 600 g čerstvých hub (kukmák jedlý, hřibovité, žampiony, jedlé čirůvky aj.)
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 vejce
- 50 g hladké mouky
- 3 dl oleje
- voda
- sůl
- Omáčka:
- ananas z konzervy
- 40 g škrobové moučky
- šťávu z 1 citronu
- 1 lžíce octa
- 50 g ovocné marmelády
- špetka zázvoru
- 60 g kečupu
- špetka pepře
- 60 g sojové omáčky
- špetka chilli koření
- práškový cukr
Postup Houby po čínsku
Postup přípravy receptu
-
Z vajec hladké mouky vody a soli umícháme hustší těstíčko.
Plodnice nebo proužky z nich protáhneme těstíčkem aby byly celé obaleny a smažíme do světlehněda na oleji.
Ještě horké podáváme s uvařenou sypkou rýží. Pokrm klademe do hlubokých misek, nejprve rýži, vrstvu smažených hub a dozdobíme kousky ananasu z konzervy a přelijeme speciální omáčkou.
Omáčka: Šťávu z ananasové konzervy zahřejeme a zahustíme škrobovou moučkou předem rozkvedlanou v malém množství vody. Omáčku malou chvíli povaříme a za stálého míchání přídáváme postupně citrónovou šťávu, ocet, marmeládu, mletý pepř, zázvor, chilli koření a podle chuti práškový cukr. Omáčka chutná ostře a sladkokysele, na pokrm lijeme horké.