Vepřové ocásky na medu, zázvoru a na černém pivě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2500 g vepřových ocásků
- 1/2 vepřového kolena
- Na marinádu:
- 2 stroužky česneku (nebo sušený česnek)
- 2 PL medu
- 2 KL sojové omáčky
- 1 lžička sladké papriky
- 2 lžičky čerstvého zázvoru
- 3 PL oleje
- sůl
- pepř
- 1-2 KL směsi Vepřová pečeně
- 3 cibule na pečení na plech
- Na podlévání:
- 500 ml černého piva
- (vývar z kolena)
Postup Vepřové ocásky na medu, zázvoru a na černém pivě
Postup přípravy receptu
-
1. varianta: Půlku kolena uvaříme se zeleninou, solí a kořením, abychom měli pěkný vývar, ovar a polévku. Vepřové ocásky omyjeme, osušíme a naložíme do marinády ze shora uvedených surovin, nejlépe přes noc.
Druhý den vložíme maso s marinádou na plech. Posypeme hustě pokrájenou cibulí, lehce podlijeme vývarem a přiklopíme. Zpočátku dusíme maso na 180°C doměkka.
Pak maso odklopíme, podlijeme pivem a dopečeme na 190-200 stupňů dozlatova. Podáváme s bramborovými špalíčky a špenátem.
2.varianta: Nebo můžeme maso od kostí odříznout, pokrájet a naložit do marinády a z kostí uvařit polévku. Podle každého.