Vepřové ocásky na medu, zázvoru a na černém pivě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2500 g vepřových ocásků
1/2 vepřového kolena
Na marinádu:
2 stroužky česneku (nebo sušený česnek)
2 PL medu
2 KL sojové omáčky
1 lžička sladké papriky
2 lžičky čerstvého zázvoru
3 PL oleje
sůl
pepř
1-2 KL směsi Vepřová pečeně
3 cibule na pečení na plech
Na podlévání:
500 ml černého piva
(vývar z kolena)

Postup přípravy receptu

  1. 1. varianta: Půlku kolena uvaříme se zeleninou, solí a kořením, abychom měli pěkný vývar, ovar a polévku. Vepřové ocásky omyjeme, osušíme a naložíme do marinády ze shora uvedených surovin, nejlépe přes noc.

  2. Druhý den vložíme maso s marinádou na plech. Posypeme hustě pokrájenou cibulí, lehce podlijeme vývarem a přiklopíme. Zpočátku dusíme maso na 180°C doměkka.

  3. Pak maso odklopíme, podlijeme pivem a dopečeme na 190-200 stupňů dozlatova. Podáváme s bramborovými špalíčky a špenátem.

  4. 2.varianta: Nebo můžeme maso od kostí odříznout, pokrájet a naložit do marinády a z kostí uvařit polévku. Podle každého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!