Kotleta na červeném víně s mrkvičkou a šalotkou, paprikovými brambory a jarni cibulkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové kotlety
- 200 ml červeného vína
- 100 ml hovězího vývaru
- 2 mrkve
- 3 šalotky
- sůl
- pepř
- hořčice
- mletá sladká paprika
- brambory
- 8 lžic olivoveho oleje
- 2 jarní cibulky
Postup Kotleta na červeném víně s mrkvičkou a šalotkou, paprikovými brambory a jarni cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Kotlety nasolíme a opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a zprudka orestujeme na 4 lžících olivového oleje. Přidáme mrkev a šalotky. Šalotky pouze oloupeme a rozkrojíme na půl. Po asi 3 minutách zalijeme vínem. A dusíme 10 minut.
Přendáme na pekáč, zalijeme vývarem a pečeme při 180°C 30 minut.
Brambory uvaříme do poloměka v osolené vodě, přendáme do dalšího pekáče, posypeme pletou paprikou a polijeme zbytkem olivového oleje. Až jsou brambory upečené ještě horké je posypeme jarní cibulkou.