Kotleta na červeném víně s mrkvičkou a šalotkou, paprikovými brambory a jarni cibulkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové kotlety
200 ml červeného vína
100 ml hovězího vývaru
2 mrkve
3 šalotky
sůl
pepř
hořčice
mletá sladká paprika
brambory
8 lžic olivoveho oleje
2 jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety nasolíme a opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a zprudka orestujeme na 4 lžících olivového oleje. Přidáme mrkev a šalotky. Šalotky pouze oloupeme a rozkrojíme na půl. Po asi 3 minutách zalijeme vínem. A dusíme 10 minut.

  2. Přendáme na pekáč, zalijeme vývarem a pečeme při 180°C 30 minut.

  3. Brambory uvaříme do poloměka v osolené vodě, přendáme do dalšího pekáče, posypeme pletou paprikou a polijeme zbytkem olivového oleje. Až jsou brambory upečené ještě horké je posypeme jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!