Šlehačkové řezy (variace na Tiramisu)
Recepty, MoučníkySuroviny
- Piškot:
- 4 vejce
- 15 dkg polohrubá mouka
- 15 dkg cukr moučka
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kypřícího prášku
- Krém:
- 2 ks šlehačky 250 ml
- 4 ks vanilkový cukr
- 1 ks zakysaná smetana 250 ml
- 2 ks ztužovač šlehačky
- piškoty
- rum dle chuti
- mandlové aroma
- 3-4 dcl silné kávy
- kakao
Postup Šlehačkové řezy (variace na Tiramisu)
Postup přípravy receptu
-
Piškot: Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny cca 5 minut na nejvyšší výkon elektrickým šlehačem. Postupně přímícháme mouku s práškem a olej.Upečeme v hlubším plechu piškot.
Krém: Vyšleháme šlehačky se ztužovači do tuha,jemně vmícháme vanil. cukr a zakysanou smetanu.
Upečený piškot hustě pokapeme kávou a rumem smíchaným s mandlovým aroma.Krém rozdělímě na 2 díly. 1 díl krému rozetřeme na piškot,poté poklademe piškoty a ty také hustě pokapeme kávou a rumem, natřeme na ně zbytek krému a posypeme kakaem.
Takto připravené řezy dáme vychladit do lednice, nejlépe do druhého dne.