Šlehačkové řezy (variace na Tiramisu)

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
4 vejce
15 dkg polohrubá mouka
15 dkg cukr moučka
2 lžíce oleje
1 lžička kypřícího prášku
Krém:
2 ks šlehačky 250 ml
4 ks vanilkový cukr
1 ks zakysaná smetana 250 ml
2 ks ztužovač šlehačky
piškoty
rum dle chuti
mandlové aroma
3-4 dcl silné kávy
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny cca 5 minut na nejvyšší výkon elektrickým šlehačem. Postupně přímícháme mouku s práškem a olej.Upečeme v hlubším plechu piškot.

  2. Krém: Vyšleháme šlehačky se ztužovači do tuha,jemně vmícháme vanil. cukr a zakysanou smetanu.

  3. Upečený piškot hustě pokapeme kávou a rumem smíchaným s mandlovým aroma.Krém rozdělímě na 2 díly. 1 díl krému rozetřeme na piškot,poté poklademe piškoty a ty také hustě pokapeme kávou a rumem, natřeme na ně zbytek krému a posypeme kakaem.

  4. Takto připravené řezy dáme vychladit do lednice, nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!