Králičí játra s domácí klobáskou a cibulí

Recepty, Minutky

Suroviny

játra z 1 králíka
1 domácí klobáska
1 velká cibule
2 dl vývaru (z králíka hlava, žebra)
1 stroužek česneku
petrželová nať (plocholistá)
sůl
mletý pepř
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Králičí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Klobásku nakrájíme na půl centimetrová kolečka. Do pánve dáme malou lžičku sádla a necháme rozpálit.

  2. Mezitím si játra osolíme a opepříme. Jakmile je sádlo rozpálené, vložíme nakrájená játra i s nakrájenou klobáskou a vše za stálého míchání restujeme ze všech stran.

  3. Poté přidáme na plátky nakrájený stroužek česneku a na měsíčky nakrájenou cibuli. Vše zamícháme, společně krátce orestujeme a podlijeme vývarem, ve kterém rozmícháme lžičku bramborového škrobu na lehké zahuštění.

  4. Vaříme asi minutu, po vypnutí přidáme nasekanou petrželovou nať, a vše dobře promícháme. Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!