Kávové řezy Ricoré bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g univerzální bezlepkové směsi (Doves Farm samokypřící)
150 g jáhlové mouky
1 prášek do pečiva
150 g cukru
2 lžíce kakaa
1 lžíce bezlepkového Caro Ricoré
100 g jablečného protlaku (dětské přesnídávky)
4 lžíce oleje
asi 450 ml rostlinného mléka
Na ozdobení:
moučkový cukr
citronová šťáva
káva zrnková (celá zrna)

Postup přípravy receptu

  1. Obě mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva, kakaem a práškovým kávovým nápojem. Přidáme přesnídávku, olej a mléko a ručním šlehačem nebo metlou krátce prošleháme.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a uhladíme povrch.

  3. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 25 minut. Na dno trouby vložíme plecháček s vodou, který zabrání nadměrnému vysušení těsta. Upečenou buchtu vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.

  4. Z moučkového cukru a citronové šťávy umícháme hladkou hustou polevu. Moučkový cukr nejdříve prosijeme a poté přidáváme po kapkách citronovou šťávu a stále mícháme. Poleva nesmí být příliš řídká, aby z moučníku nestékala.

  5. Vychladlou buchtu potřeme připravenou polevou a ještě než poleva ztuhne, nakrájíme na kostky. Doprostřed každého kousku vmáčkneme kávové zrno a necháme zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!