Lečo, jak ho dělám já

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 kg (tenkostěnných slovenských)čerstvých paprik
2-3 ks čerstvé papriky pálivé
1 kg vyzrálých rajčat
50 g slaniny
1 kávová lžička mleté červená sladké papriky
1/2 kávové lžičky mleté papriky pálivé (to když se vám nepovede koupit ty pálivé čerstvé)
1 lžíce sádla
1 velká cibule
3-4 vejce
kousek másla
2-3 dobré klobásy
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle a drobně nakrájené slanině osmahneme drobně nakrájenou cibuli do růžova, zasypeme mletou paprikou (popř. oběma), krátce zasmahneme a přidáme rajčata nakrájená na kousky (ideální je rajčata předem oloupat).

  2. Prudce vaříme, osolíme a opepříme dle chuti. Když jsou rajčata napůl změklá, přidáme nakrájené papriky na proužky a dusíme jen potud, dokud nejsou na skus. Papriky nesmí změknout úplně.

  3. Zvlášť na pánvi na kousku másla usmažíme rozšlehaná osolená vejce tak, aby z nich nebyla kaše, ale jen pomalu je obracíme. Z vajec musí být velké nazlátlé noky.

  4. Vaječné noky vmícháme do téměř hotové zeleniny, společně prohřejeme a podáváme s opečenou klobásou.

  5. Díky jinému postupu se papriky nerozvaří, máme rádi, když je vidno, z čeho je pokrm uvařený. Mletá paprika dodá leču další chuťový rozměr. Vaječné kusy obalené zeleninou jsou lahůdkou a klobása není povinná. Nejlepší je s čerstvým kmínovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!