Lečo, jak ho dělám já
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 kg (tenkostěnných slovenských)čerstvých paprik
- 2-3 ks čerstvé papriky pálivé
- 1 kg vyzrálých rajčat
- 50 g slaniny
- 1 kávová lžička mleté červená sladké papriky
- 1/2 kávové lžičky mleté papriky pálivé (to když se vám nepovede koupit ty pálivé čerstvé)
- 1 lžíce sádla
- 1 velká cibule
- 3-4 vejce
- kousek másla
- 2-3 dobré klobásy
- sůl
- pepř
Postup Lečo, jak ho dělám já
Postup přípravy receptu
-
Na sádle a drobně nakrájené slanině osmahneme drobně nakrájenou cibuli do růžova, zasypeme mletou paprikou (popř. oběma), krátce zasmahneme a přidáme rajčata nakrájená na kousky (ideální je rajčata předem oloupat).
Prudce vaříme, osolíme a opepříme dle chuti. Když jsou rajčata napůl změklá, přidáme nakrájené papriky na proužky a dusíme jen potud, dokud nejsou na skus. Papriky nesmí změknout úplně.
Zvlášť na pánvi na kousku másla usmažíme rozšlehaná osolená vejce tak, aby z nich nebyla kaše, ale jen pomalu je obracíme. Z vajec musí být velké nazlátlé noky.
Vaječné noky vmícháme do téměř hotové zeleniny, společně prohřejeme a podáváme s opečenou klobásou.
Díky jinému postupu se papriky nerozvaří, máme rádi, když je vidno, z čeho je pokrm uvařený. Mletá paprika dodá leču další chuťový rozměr. Vaječné kusy obalené zeleninou jsou lahůdkou a klobása není povinná. Nejlepší je s čerstvým kmínovým chlebem.