Slané pečivo z majolky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 ml mléka
100 ml majonézy
1-1,5 lžičky soli (jak kdo rád slané)
500 g hladké mouky
½ kostky droždí
1 lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

  2. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše, vytvoříme uzlíky, rohlíky, housky, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 20 - 30 minut.

  3. Po nakynutí pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí, mákem nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C do zezlátnutí – cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!