Slané pečivo z majolky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 250 ml mléka
- 100 ml majonézy
- 1-1,5 lžičky soli (jak kdo rád slané)
- 500 g hladké mouky
- ½ kostky droždí
- 1 lžička cukru
Postup Slané pečivo z majolky
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše, vytvoříme uzlíky, rohlíky, housky, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 20 - 30 minut.
Po nakynutí pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí, mákem nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C do zezlátnutí – cca 30 minut.