Slané chia bezmoučné sušenky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 díl chia semínek
1 díl slunečnicových semínek
1 díl dýňových semínek
1 díl sezamových semínek
2 díly vody
1 prolisovaný stroužek česneku
1 malá nastrouhaná cibule
(místo česneku a cibule můžete použít i libovolné koření)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V misce smíchejte všechna semínka dohromady.

  2. V druhé misce do odměřené vody zamíchejte prolisovaný česnek, nastrouhanou cibuli a trošku osolte.

  3. Ochucenou vodou zalijte semínka, promíchejte, podle chuti dosolte a nechte minimálně 30 minut stát.

  4. Namočená chia semínka zahustí směs na pudinkovou konzistenci.

  5. Troubu předehřejte na 160°C (horkovzdušnou asi na 140-150).

  6. Malou lžičkou udělejte na plech, vyložený pečícím papírem hromádky, lehce je rozetřete asi na 0,5 cm výšky (já použila prst) a pečte asi 30-40 minut.

  7. Jako odměrku jsem měla skleničku něco málo přes půl deci, z tohoto množství byly dva plechy bezvadných krekrů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!