Listové trojhránky s jinou náplní
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- listové těsto (v mém případě chlazené)
- pytlík (500 gr) kysaného zelí
- 400 g Prosciutta
- 200 g Mozzarelly
- paprikové koření Nahrin
- čerstvou bazalku (hodně)
- vejce na potření
- hrubou sůl
- semínka na posyp
Postup Listové trojhránky s jinou náplní
Postup přípravy receptu
-
Těsto jsem si rozdělila na dva díly a vyválela na pomoučněné podložce do (pokud možno) obdélníku.
Prosciutto jsem dala jako první. Přidala jsem řádně vymačkané zelí (a protože máme dvě nohavice, všechny suroviny poctivě rozdělíme na poloviny), okořenila jsem paprikovým kořením, dala další vrstvu prosciutta a dále na kolečka nakrájenou mozzarelu a nakonec lístky bazalky.
Trochu zahrneme boky a zavineme, spoj dáme dolů dáme na plech vyložený papírem na pečení. Nůžkami shora nastřihneme trojúhelníky, ale pozor, ať se nedostaneme až na dno, čili nastřihneme, ale nedostřihneme!!!
Pomašlujeme rozkvedlaným vajíčkem dle chuti posypeme hrubou solí, kmínem, lněným, slunečnicovým semínkem (podle svého). Dáme do vyhřáté trouby (horkovzduch) a pečeme na 200°C cca 15 minut.