HRK-HRK OLÉ Třešňové tajemství

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
230 g cukru
2 vejce
120 ml oleje
120 ml mléka
Náplň:
třešňový kompot bez pecek i se šťávou (asi 350 g)
250 ml smetany ke šlehání
1 balíček Creme Olé pudingu bez vaření s čokoládovou příchutí
1 balíček Smeta-fixu
Na polití čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vejce, olej a mléko a vymícháme vařečkou hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve středně teplé troubě.

  2. Na náplň dáme všechny suroviny do uzavíratelné misky a několikrát intenzivně protřepeme až nám vznikne hustý krém.

  3. Upečenou placku rozřízneme na 2 části, na jednu půlku naneseme krém a druhou ho přikryjeme. Nakonec polijeme čokoládovou polevou. Před podáváním necháme ztuhnout v chladničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!