Slaná roláda s medvědím česnekem
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- Roláda:
- 5 vajec
- 3 lžíce pesta z medvědího česneku
- 2 lžíce polohrubé mouky
- špetka soli
- Pomazánka:
- 1 pomazánkové máslo
- 2 lžíce zakysané smetany
- sůl
- česnek
- šunka
- plátkový sýr
- mladá cuketa nakrájená na tenké plátky
Postup Slaná roláda s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Pesto z medvědího česneku smícháme se žloutky.
Do sněhu přidáme směs žloutků s medvědím česnekem a pomalu vmícháme mouku.
Plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozetřeme těsto. Pečeme 10 - 12 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Upečenou roládu i s pečicím papírem přesuneme na utěrku, roládu jemně poprášíme hladkou moukou a srolujeme - i s pečícím papírem i s utěrkou.
Než roláda vystydne, připravíme pomazánku - smícháme pomazánkové máslo se zakysanou smetanou, solí a utřeným česnekem.
Studenou roládu rozbalíme, natřeme pomazánkou, na kterou skládáme plátky šunky, sýra a mladé cukety. Vše srolujeme a zbytkem pomazánky celou roládu potřeme.
Necháme hodinu vychladit v lednici.