Sladké rohlíky s drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- na omládek:
- 100 ml (g) vlažné vody
- lžička sladěnky
- 130 g hladké mouky
- 21 g droždí
- Dále:
- 80 ml (g) vody
- 80 g cukru
- vanilkový cukr
- necelá 1/2 lžička soli
- 100 g změklé Hery
- 1/2 vejce (vejce v kelímku rozšlehat, polovinu vlít do těsta, druhou půlku necháme na potření rohlíků před pečením)
- 330 g hladké mouky
- Drobenku na posyp
Postup Sladké rohlíky s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omládek vymícháme do hladka a zakryté necháme 45-60 minut kynout.
Přidáme zbytek surovin a vše vymícháme, uhněteme do hlaďounkého těsta, které necháme nakynout. Po jeho vykynutí ho propracujeme, rozdělíme na 12 dílů a z každého uděláme bulku, kterou necháme 20 minut kynout.
Pak rozválíme na ovál, umotáme rohlíky, každý z nich potřeme vejcem a potřenou stranou vmáčneme do posýpky. Takto upravené dáme na plech nakynout (asi 30 minut) a pak upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 20 minut). Dáme pozor, aby tentokrát rohlíčky nebyly obzvláště vypečené, jsou pak vysušené.