Sladké bramboráčky se švestkami

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

500 g syrových brambor
12 ks zralých švestek
100 g švestkových povidel
100 g mletého máku
100 g cukru (1:1)
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
1 lžička cukru
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle na dlouhé nudličky, přebytečnou vodu z brambor vymačkáme.

  2. Přidáme vejce, mouku, cukr a sůl, promícháme a v rozehřátém lívanečníku vytřeném olejem z těsta pozvolna upečeme malé světlé bramboráčky (aby nebyly zcela dopečené).

  3. Rozložíme je na plech, polovinu obložíme bramboráčků obložíme půlkami švestek a posypeme je směsí máku s cukrem.

  4. Plech vložíme do trouby a pečeme dozlatova 15-20 min. při 170°C.

  5. Hotové bez švestky potřeme povidly, přiklopíme je bramboráčky se švestkou, pocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!