Sladké bramboráčky se švestkami
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 500 g syrových brambor
- 12 ks zralých švestek
- 100 g švestkových povidel
- 100 g mletého máku
- 100 g cukru (1:1)
- 1 vejce
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička cukru
- špetka soli
Postup Sladké bramboráčky se švestkami
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle na dlouhé nudličky, přebytečnou vodu z brambor vymačkáme.
Přidáme vejce, mouku, cukr a sůl, promícháme a v rozehřátém lívanečníku vytřeném olejem z těsta pozvolna upečeme malé světlé bramboráčky (aby nebyly zcela dopečené).
Rozložíme je na plech, polovinu obložíme bramboráčků obložíme půlkami švestek a posypeme je směsí máku s cukrem.
Plech vložíme do trouby a pečeme dozlatova 15-20 min. při 170°C.
Hotové bez švestky potřeme povidly, přiklopíme je bramboráčky se švestkou, pocukrujeme a můžeme podávat.