Škvarkový štrúdl s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 4 větší jablka
- lžička citronové kůry
- 250 g mletých škvarků
- 2-3 lžíce mléka
- 1 vejce
- 1 žloutek
- špetka soli
- 2 mleté hřebíčky
- Na rozválené těsto, náplň:
- lžíce strouhanky
- 50 g rozinek
- lžíce skořice na posypání jablek
- 50 g cukru na posypání jablek
Postup Škvarkový štrúdl s jablky
Postup přípravy receptu
-
Škvarky rozemeleme a přidáme do mouky smíchané s polovinou prášku do pečiva. Dále přidáme vejce rozšlehané se špetkou soli, na prášek roztlučené hřebíčky, zalijeme 2 až 3 lžícemi mléka a vypracujeme tužší těsto.
Nejméně půl hodiny odpočinuté těsto rozválíme na obdélníkový plát, který posypeme strouhankou, poklademe jablky nakrájenými na tenké plátky, rozdělíme rozinky a zasypeme lžící mleté skořice.
Plát zavineme, položíme na pomaštěný plech a potřeme rozšlehaným žloutkem.
Pečeme ve vyhřáté troubě 30-45 minut.