Skořicové šneky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 20 g droždí
- 60 g cukru krupice
- asi 130 ml mléka
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- 1/2 lžičky nastrouhané citrónové kůry
- 80 g rozpuštěné hery
- 1 vejce na potření
- 2 sáčky skořicového cukru
Postup Skořicové šneky
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, lžíce cukru, poloviny vlažného mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek, který necháme v teple vzejít.
Zbylou mouku, cukr a vlažné mléko smícháme s vejcem, špetkou soli, cit. kůrou a kváskem. Nakonec přidáme rozpuštěný tuk a vypracujeme hladké těsto.
Necháme 40 min vykynout.
Těsto rozválíme na obdélník, silný asi 5 mm. Potřeme ho vejcem, posypeme skořicovým cukrem a svineme.
Roládu nakrájíme na plátky a na plechu potřeme zbylým vejcem.
Pečeme při 180°C asi 25 min.