Skořicové šneky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

20 g droždí
60 g cukru krupice
asi 130 ml mléka
300 g hladké mouky
1 vejce
sůl
1/2 lžičky nastrouhané citrónové kůry
80 g rozpuštěné hery
1 vejce na potření
2 sáčky skořicového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, lžíce cukru, poloviny vlažného mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek, který necháme v teple vzejít.

  2. Zbylou mouku, cukr a vlažné mléko smícháme s vejcem, špetkou soli, cit. kůrou a kváskem. Nakonec přidáme rozpuštěný tuk a vypracujeme hladké těsto.

  3. Necháme 40 min vykynout.

  4. Těsto rozválíme na obdélník, silný asi 5 mm. Potřeme ho vejcem, posypeme skořicovým cukrem a svineme.

  5. Roládu nakrájíme na plátky a na plechu potřeme zbylým vejcem.

  6. Pečeme při 180°C asi 25 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!