Silvestrovský salát z celerů
Recepty, SalátySuroviny
- 1 konzerva marinovaného celeru 0,33 l
- 1 středně velký celer
- 0,150 kg žlutého sýra (Gouda)
- 0,150 kg rozinek
- 1 velký pomeranč
- 3 stroužky česneku
- majonéza z jednoho vajíčka nebo koupená 100 ml
- 0,5 l Tuzemského rumu
Postup Silvestrovský salát z celerů
Postup přípravy receptu
-
Celer z konzervy, resp. ze sklenky propláchnu pod tekoucí vodou. Syrový celer oloupu, nastrouháme na velkých očkách. Stejně tak naložím se sýrem (nastrouhám).
Rozinky spařím, nechám chvíli odestát, sliji a pečlivě přeliji rumem tak, aby rozinky byly celkově potopeny. Nechám stát a zbytek rumu rozumně zužitkuji mírným požíváním v mezích obsahu láhve.
Pomeranč oloupu, pokrájím na kostičky, přidám utřený česnek, sliji rozinky a všechno spojím v míse za pomoci majonézy. Promísený salát vrazím minimálně na hodinu odpočinout do ledničky a podávám.