Shakshuka (arabske leco)
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 9 zralých rajčat
- 2 čerstvé papriky (zelena a červená)
- 1 vetsi cibule
- olivovy olej
- 2 lzicky vegeta
- 1 lzicka rajskeho protlaku
- 1 lzice sladke sojove omacky
- drceny pepr
- sul
- 1 lzicka smesi Koření 7 pepřů (lze nahradit mletou smesi hrebicku, pepre, bileho pepre, noveho koreni, skorice, rimskeho kminu a spetkou kari)
- trocha vody
- 4 - 6 vajec (dle poctu stravniku)
- hladkolista petrzelka
- cerstvy koriandr
Postup Shakshuka (arabske leco)
Postup přípravy receptu
-
Rajcata zalijeme vrouci vodou a nechame odstat (dokud nepujde sloupnout slupka).
Cibuli nakrajime na vetsi kosticky, na olivovem oleji orestujeme. Pridame na vetsi kousky nakrajene papriky, oloupana a pokrajena rajcata, vegetku, sojovou omacku, rajsky protlak, smes 7 koreni, pepr, sul - zamichame, prilejeme trochu vody a pod poklickou dusime asi 15 minut. Dle potreby dochutime soli, peprem.
Pote na takto pripravenou smes rozklepneme vajicka (nemichame), kazde vejce osolime a okorenime trochou smesi 7 koreni.
Priklopime poklickou a dusime do uvareni vajec. Nakonec leco posypeme nakrajenou petrzelkou a koriandrem.