Shakshuka (arabske leco)

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

9 zralých rajčat
2 čerstvé papriky (zelena a červená)
1 vetsi cibule
olivovy olej
2 lzicky vegeta
1 lzicka rajskeho protlaku
1 lzice sladke sojove omacky
drceny pepr
sul
1 lzicka smesi Koření 7 pepřů (lze nahradit mletou smesi hrebicku, pepre, bileho pepre, noveho koreni, skorice, rimskeho kminu a spetkou kari)
trocha vody
4 - 6 vajec (dle poctu stravniku)
hladkolista petrzelka
cerstvy koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Rajcata zalijeme vrouci vodou a nechame odstat (dokud nepujde sloupnout slupka).

  2. Cibuli nakrajime na vetsi kosticky, na olivovem oleji orestujeme. Pridame na vetsi kousky nakrajene papriky, oloupana a pokrajena rajcata, vegetku, sojovou omacku, rajsky protlak, smes 7 koreni, pepr, sul - zamichame, prilejeme trochu vody a pod poklickou dusime asi 15 minut. Dle potreby dochutime soli, peprem.

  3. Pote na takto pripravenou smes rozklepneme vajicka (nemichame), kazde vejce osolime a okorenime trochou smesi 7 koreni.

  4. Priklopime poklickou a dusime do uvareni vajec. Nakonec leco posypeme nakrajenou petrzelkou a koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!