Špecle s uzeninou, mozzarellou a vejci
Recepty, OstatníSuroviny
- 400 ml polohrubé mouky
- 1/4 sáčku prášku do pečiva
- 155 ml smetany (můžeme nahradit mlékem, v horším případě studenou vodu)
- 1 vejce
- 3 polévkové lžíce nasekaných čerstvých bylinek
- 1/2 kávové lžičky soli
- Dále budeme potřebovat:
- 200 g Moravského uzeného nebo jiné uzeniny
- 1 lžíce oleje
- 1 svazek lahůdkové cibule (bílá část)
- 1 balíček Mozzarelly (125 g)
- 5 vajec
- 50 ml smetany nebo mléka
- sůl
- mletý pepř
Postup Špecle s uzeninou, mozzarellou a vejci
Postup přípravy receptu
-
Do širšího, hlubšího hrnce si dáme vařit vodu na špecle. Smetanu ušleháme s vejcem, přidáme sůl a postupně mouku, promíchanou s práškem do pečiva.
Vyšleháme do hladkého těsta. Přidáme bylinky, promícháme a těsto necháme alespoň 10 minut odpočinout. Poté do vařící vody přidáme sůl a těsto protlačíme přes síto na noky.
Opatrně ode dna promícháme a necháme slabým varem vařit. Až špecle vyplavou na hladinu, necháme ještě 2 minuty ve vodě, pak scedíme a necháme v cedníku okapat.
Mezitím na pánvi v rozehřátém oleji osmažíme na tenké nudličky nakrájenou uzeninu. Až začne růžovět, přidáme na kolečka nakrájenou cibulku a 5 minut restujeme.
Přidáme špecle, promícháme a restujeme dalších 5 minut. Jakmile začnou špecle zlátnout, vše zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou, do kterých jsme rozdrobili mozzarellu.
Mírně opepříme, podle potřeby osolíme, promícháme a necháme srazit jako vaječinu nebo knedlík s vejci. Podáváme se zeleninovou oblohou a čerstvým pečivem.