Špecle s uzeninou, mozzarellou a vejci

Recepty, Ostatní

Suroviny

400 ml polohrubé mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva
155 ml smetany (můžeme nahradit mlékem, v horším případě studenou vodu)
1 vejce
3 polévkové lžíce nasekaných čerstvých bylinek
1/2 kávové lžičky soli
Dále budeme potřebovat:
200 g Moravského uzeného nebo jiné uzeniny
1 lžíce oleje
1 svazek lahůdkové cibule (bílá část)
1 balíček Mozzarelly (125 g)
5 vajec
50 ml smetany nebo mléka
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do širšího, hlubšího hrnce si dáme vařit vodu na špecle. Smetanu ušleháme s vejcem, přidáme sůl a postupně mouku, promíchanou s práškem do pečiva.

  2. Vyšleháme do hladkého těsta. Přidáme bylinky, promícháme a těsto necháme alespoň 10 minut odpočinout. Poté do vařící vody přidáme sůl a těsto protlačíme přes síto na noky.

  3. Opatrně ode dna promícháme a necháme slabým varem vařit. Až špecle vyplavou na hladinu, necháme ještě 2 minuty ve vodě, pak scedíme a necháme v cedníku okapat.

  4. Mezitím na pánvi v rozehřátém oleji osmažíme na tenké nudličky nakrájenou uzeninu. Až začne růžovět, přidáme na kolečka nakrájenou cibulku a 5 minut restujeme.

  5. Přidáme špecle, promícháme a restujeme dalších 5 minut. Jakmile začnou špecle zlátnout, vše zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou, do kterých jsme rozdrobili mozzarellu.

  6. Mírně opepříme, podle potřeby osolíme, promícháme a necháme srazit jako vaječinu nebo knedlík s vejci. Podáváme se zeleninovou oblohou a čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!