Shakshuka (rajčatová omáčka s vejci)
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Na 1 větší porci budeme potřebovat:
- 1 malou cibuli
- 1 stroužek česneku
- 1/3 červené papriky
- 1 řapík celeru
- 3 rajčata (spařená a oloupaná)
- 1/3 lžičky drceného kmínu
- 1/3 lžičky pepře
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžičku sladké papriky
- hrst bazalky
- hrst petrželky
- 2 vejce
- olivový olej
Postup Shakshuka (rajčatová omáčka s vejci)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, česnek, papriku a celer nakrájíme najemno a mezitím si v pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce olivového oleje.
Jakmile je pánev horká, přidáme do ní česnek a cibuli a restujeme dokud se nerozvoní.
Poté přidáme papriku a celer a orestujeme do zlatova.
Nakrájíme si oloupaná rajčata a přidáme je k orestované směsi.
Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut.
Poté přidáme koření a nakrájené bylinky, zamícháme a do pánve rozklepneme 2 vejce.
Nemícháme, přiklopíme znovu pokličkou a uvaříme vejce asi 5-8 minut v rajčatové omáčce.