Shakshuka (rajčatová omáčka s vejci)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Na 1 větší porci budeme potřebovat:
1 malou cibuli
1 stroužek česneku
1/3 červené papriky
1 řapík celeru
3 rajčata (spařená a oloupaná)
1/3 lžičky drceného kmínu
1/3 lžičky pepře
1/2 lžičky soli
1 lžičku sladké papriky
hrst bazalky
hrst petrželky
2 vejce
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek, papriku a celer nakrájíme najemno a mezitím si v pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce olivového oleje.

  2. Jakmile je pánev horká, přidáme do ní česnek a cibuli a restujeme dokud se nerozvoní.

  3. Poté přidáme papriku a celer a orestujeme do zlatova.

  4. Nakrájíme si oloupaná rajčata a přidáme je k orestované směsi.

  5. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut.

  6. Poté přidáme koření a nakrájené bylinky, zamícháme a do pánve rozklepneme 2 vejce.

  7. Nemícháme, přiklopíme znovu pokličkou a uvaříme vejce asi 5-8 minut v rajčatové omáčce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!