Králičí stehýnka na hříbkách s řapíkatým celerem a pršutem

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

2 králičí stehýnka
150 g pršutu
5 stonků řapíkatého celeru
1 cibule
hrst sušených hříbků
Na marinádu:
olej
1 KL sušeného rozmarýnu
1 KL zázvoru
3 stroužky uzeného česneku
špetka římského kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Stehýnkům na pár místech uděláme drobné zářezy, aby tam marináda mohla vniknout. Smícháme přísady na marinádu a přes noc v něm necháme stehýnka marinovat, pokud neusneme, ještě stehýnka i obrátíme.

  2. Ráno očistíme řapíkatý celer a nakrájíme asi na centimetrové kousky, cibuli nadrobno.

  3. Stehýnka vyjmeme z marinády, obalíme slaninou. Na dno PH vložíme řapíky a cibuli, pokapeme malinko olejem z marinády a vložíme i stehna. Zasypeme sušenými houbami – bez namáčení! Přidáme 0,5 dcl vody a pomalíme na 2.s tupni 4 hodiny.

  4. Příloha dle vlastní volby – rýže, brambor, noky, těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!