Králičí stehýnka na hříbkách s řapíkatým celerem a pršutem
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 2 králičí stehýnka
- 150 g pršutu
- 5 stonků řapíkatého celeru
- 1 cibule
- hrst sušených hříbků
- Na marinádu:
- olej
- 1 KL sušeného rozmarýnu
- 1 KL zázvoru
- 3 stroužky uzeného česneku
- špetka římského kmínu
Postup Králičí stehýnka na hříbkách s řapíkatým celerem a pršutem
Postup přípravy receptu
-
Stehýnkům na pár místech uděláme drobné zářezy, aby tam marináda mohla vniknout. Smícháme přísady na marinádu a přes noc v něm necháme stehýnka marinovat, pokud neusneme, ještě stehýnka i obrátíme.
Ráno očistíme řapíkatý celer a nakrájíme asi na centimetrové kousky, cibuli nadrobno.
Stehýnka vyjmeme z marinády, obalíme slaninou. Na dno PH vložíme řapíky a cibuli, pokapeme malinko olejem z marinády a vložíme i stehna. Zasypeme sušenými houbami – bez namáčení! Přidáme 0,5 dcl vody a pomalíme na 2.s tupni 4 hodiny.
Příloha dle vlastní volby – rýže, brambor, noky, těstoviny.