Sekaná s ředkvičkami
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg mletého masa mix
- 2 vejce
- 2 rohlíky
- 15 dkg anglické slaniny
- 2 cibule
- 4-5 stroužky česneku
- 2 lžičky tymiánu
- 2 lžíce majoránky
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- Nádivka:
- olej
- kousek uzeného špeku
- 1 svazek ředkviček
- 1 cibule
- 4 vejce
- pepř
- sůl
- vegeta
- Směs k potírání:
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 3 lžíce piva
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky sladké papriky
Postup Sekaná s ředkvičkami
Postup přípravy receptu
-
Anglickou nakrájíme na kousky a dáme vyškvařit.
Na ní pak osmažíme nakrájenou cibuli a směs necháme vychladnout.
Rohlíky natrháme na kousky a namočíme do trochy vody nebo mléka.
V míse pak smícháme dohromady mleté maso, vychladlou směs anglické s cibulkou, vymačkané rohlíky, koření, rozdrcený česnek, vejce a dochutíme solí a pepřem. Necháme odležet.
Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na plátky.
Tuk necháme rozehřát a osmažíme na něm nakrájenou cibuli, vložíme ředkvičky a asi 20 minut dusíme.
Pak vmícháme vejce, umícháme smaženici a dochutíme.
Směs na potírání si připravíme smícháním hořčice, piva, oleje a papriky.
Maso jsem si rozdělila na 3 díly. Jeden díl jsem mokrýma rukama rozprostřela na fólii, na něj jsem dala vychladlou směs ředkviček s vejci a nahoru položila proužky sterilované kapie. Zamotala a dala na pekáč, kde jsem napřed nechala rozehřát trošku sádla.
Druhý díl masa jsem zamotala jenom s kapií a třetí díl masa jsem nechala bez náplně.
Pak jsem všechny tři rolády potřela směsí, trochu jsem podlila vodou a pekla asi 3/4 hodiny při 170°C. Maso jsem průběžně podlévala, polévala a potírala zbylou směsí.