Sekaná s ředkvičkami

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg mletého masa mix
2 vejce
2 rohlíky
15 dkg anglické slaniny
2 cibule
4-5 stroužky česneku
2 lžičky tymiánu
2 lžíce majoránky
3 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
Nádivka:
olej
kousek uzeného špeku
1 svazek ředkviček
1 cibule
4 vejce
pepř
sůl
vegeta
Směs k potírání:
3 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce piva
2 lžíce oleje
2 lžičky sladké papriky

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou nakrájíme na kousky a dáme vyškvařit.

  2. Na ní pak osmažíme nakrájenou cibuli a směs necháme vychladnout.

  3. Rohlíky natrháme na kousky a namočíme do trochy vody nebo mléka.

  4. V míse pak smícháme dohromady mleté maso, vychladlou směs anglické s cibulkou, vymačkané rohlíky, koření, rozdrcený česnek, vejce a dochutíme solí a pepřem. Necháme odležet.

  5. Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na plátky.

  6. Tuk necháme rozehřát a osmažíme na něm nakrájenou cibuli, vložíme ředkvičky a asi 20 minut dusíme.

  7. Pak vmícháme vejce, umícháme smaženici a dochutíme.

  8. Směs na potírání si připravíme smícháním hořčice, piva, oleje a papriky.

  9. Maso jsem si rozdělila na 3 díly. Jeden díl jsem mokrýma rukama rozprostřela na fólii, na něj jsem dala vychladlou směs ředkviček s vejci a nahoru položila proužky sterilované kapie. Zamotala a dala na pekáč, kde jsem napřed nechala rozehřát trošku sádla.

  10. Druhý díl masa jsem zamotala jenom s kapií a třetí díl masa jsem nechala bez náplně.

  11. Pak jsem všechny tři rolády potřela směsí, trochu jsem podlila vodou a pekla asi 3/4 hodiny při 170°C. Maso jsem průběžně podlévala, polévala a potírala zbylou směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!