Sekaná s náplní dle hajného ze „Šlajfu“
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g vepřová plec
- 400 g hovězí krk
- 1 ks větší cibule
- 4 stroužky česnek
- 150 g strouhanka
- 150 g smetanový tavený sýr
- 4 ks vaječný bílek
- 1 lžička mletá sladká paprika
- 1 lžíce krémžská hořčice
- 2 lžičky majoránka
- 1/4 lžičky muškátový květ
- Pepř
- Sůl
- Sádlo
- 200 g uzený bůček (roláda nakrájená)
- 2 ks vařená vejce
- 2 ks kyselá okurka
- 1 ks domácí pikantní klobása
- 1 ks mrkev
- 1 ks malá cibule
- 1 list červené zelí
- 100 g domácí uzený bok
- 100 g tvrdý sýr
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- 1/2 ks zelená paprika
- 1/2 ks nakládaná červená kapie
Postup Sekaná s náplní dle hajného ze „Šlajfu“
Postup přípravy receptu
-
Maso umelu a vložím do mísy.
Do mísy přidám na drobno nakájenou cibuli, utřený česnek, tavený sýr, bílky, kremžskou hořčici, strouhanku, sůl, pepř a koření.
Vše dokonale propracuji a rozmíchám.
Do náplně si rozkrájím vařená vejce, okurky, párky, klobásu a očištěnou mrkev na čtvrtky, papriky, list zelí, sýr, bok na hranolky a cibuli na měsíčky.
Na podložku si vyskládám plátky bůčkové rolády tak, aby se z třetiny překrývaly, potřu hořčicí.
Na roládu s hořčicí rozprostřu masovou směs a vymačkám ji do placky cca 2 cm tlusté.
Placku opět potřu hořčicí a pak na kraj vyskládám nakrájená vejce, uzeniny, sýr a zeleninu.
Pak opatrně, ale pevně masovou směs s bůčkovou roládou zavinu a přesunu do pekáče s rozpuštěným sádlem a nakrájenou cibulí a zbytkem boku. S
ekanou v pekáči podliji 2 dcl vody, přikryji a vsunu do trouby vyhřáté na 120°C. Peču 2 hod.
Pak odkryji, podliji výpekem, příp. další vodou a dopeču na 180°C do zlatova na kůrku. Podávám s vařenými brambory, zdobenými pažitkou a s domácí tatarkou.