Sedlácký talíř
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové plece (může být i jiné vepřové maso)
- 2 kusy vepřových ledvinek
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 1 pl mleté sladké papriky
- 1 lžíce strouhaného křenu
- 1/2 lžíce strouhaného zázvoru
- 1 kus pikantní klobásy (použila jsem Gazdovskou)
- drcený kmín
- majoránka
- mleté chilli papričky
- olej nebo sádlo
- 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění
- Masox (nemusí být)
- sůl
Postup Sedlácký talíř
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve očistíme, na nudličky nakrájíme ledvinky a dáme je do kyselého mléka. Pokud můžeme, necháme je tam přes noc, ale není to nutné.
Vepřové maso nakrájíme také na nudličky, posypeme kmínem, a osmažíme je na dorůžova osmahnuté cibuli. Mírně osolíme, přidáme papriku, restujeme, zalijeme a přidáme nastrouhaný zázvor, křen a česnek. V tlakovém hrnci vaříme 10 minut. Pak horkou vodou propláchneme ledvinky, spolu s na kolečka nakrájenou klobásou přidáme k vepřovému masu a dusíme dalších 10 minut.
Hotovou směs ochutíme mletými chilli papričkami, majoránkou, dosolíme a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Podáváme s chlebem, nebo s knedlíkem, popřípadě i s rýží.