Sedlácký talíř

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřové plece (může být i jiné vepřové maso)
2 kusy vepřových ledvinek
1 cibule
3-4 stroužky česneku
1 pl mleté sladké papriky
1 lžíce strouhaného křenu
1/2 lžíce strouhaného zázvoru
1 kus pikantní klobásy (použila jsem Gazdovskou)
drcený kmín
majoránka
mleté chilli papričky
olej nebo sádlo
1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění
Masox (nemusí být)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve očistíme, na nudličky nakrájíme ledvinky a dáme je do kyselého mléka. Pokud můžeme, necháme je tam přes noc, ale není to nutné.

  2. Vepřové maso nakrájíme také na nudličky, posypeme kmínem, a osmažíme je na dorůžova osmahnuté cibuli. Mírně osolíme, přidáme papriku, restujeme, zalijeme a přidáme nastrouhaný zázvor, křen a česnek. V tlakovém hrnci vaříme 10 minut. Pak horkou vodou propláchneme ledvinky, spolu s na kolečka nakrájenou klobásou přidáme k vepřovému masu a dusíme dalších 10 minut.

  3. Hotovou směs ochutíme mletými chilli papričkami, majoránkou, dosolíme a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Podáváme s chlebem, nebo s knedlíkem, popřípadě i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!