Krůtí játra v pestu z pažitky
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g krůtích jater
- 3 polévkové lžíce pažitkového pesta
- sůl
- 2 rozšlehaná vejce se špetkou soli
- hladká mouka
- strouhanka
- 3 polévkové lžíce lněného semínka
- olej na smažení
Postup Krůtí játra v pestu z pažitky
Postup přípravy receptu
-
Játra opláchneme, očistíme a osušíme. Ostrým nožem prořízneme na větší plátky a každý plátek z jedné strany pomažeme pestem. Plátky navrstvíme na sebe a dáme na půl hodiny odležet do lednice.
Poté játra zlehka osolíme obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Na rozehřátém oleji pozvolna smažíme po obou stranách do zalatavé barvy. Vhodná příloha je bramborový salát, vařený brambor, nebo bramborová kaše.