Krůtí játra v pestu z pažitky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g krůtích jater
3 polévkové lžíce pažitkového pesta
sůl
2 rozšlehaná vejce se špetkou soli
hladká mouka
strouhanka
3 polévkové lžíce lněného semínka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme, očistíme a osušíme. Ostrým nožem prořízneme na větší plátky a každý plátek z jedné strany pomažeme pestem. Plátky navrstvíme na sebe a dáme na půl hodiny odležet do lednice.

  2. Poté játra zlehka osolíme obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Na rozehřátém oleji pozvolna smažíme po obou stranách do zalatavé barvy. Vhodná příloha je bramborový salát, vařený brambor, nebo bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!