Italská polévka minestrone

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 kg rajčat
1 středně velká mrkev
80 g zelený hrášek
středně velká cuketa
200 g bílé fazole v mírně slaném nálevu (Bonduelle)
100 g těstovin – mušličky Conchigliette
sýr Parmezán na posypání (2,5 t.v.s.)
středně velká cibule
2 stroužky česneku
bazalka
oregano
bobkový list
sůl
pepř
lžička oleje (slunečnicový, řepkový, olivový pro tepelnou přípravu)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibuli a na trošce oleje ji osmahneme spolu s česnekem. Přidáme fazole a nakrájenou mrkev. Promícháme a zalijeme 1,5–2 l vody (záleží, jak chceme mít polévku hustou). Necháme 10-15 minut povařit.

  2. Přidáme oloupaná a podrcená rajčata. 10 minut povaříme, přidáme na kousky nakrájenou cuketu a dalších 10 minut vaříme. Do polévky nasypeme těstoviny a za občasného míchání vaříme 20-30 minut.

  3. Až budou těstoviny al dente, přidáme hrášek, promícháme a polévku dochutíme oregánem, bazalkou a bobkovým listem, dle chuti osolíme a opepříme barevným pepřem. Nakonec polévku posypeme nastrouhaným sýrem parmezán.

  4. Recept je vhodný jako oběd. Polévka zasytí na delší dobu. Je možné ji připravit i na večeři, ale bez těstovin. (Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 22 letých zkušeností).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!