Sedlácká bašta

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 malé sterilované zelí (červené nebo bílé)
1 středně velká cibule
2 jitrnice
2 jelita
1 bramborové těsto v prášku
suroviny na jeho přípravu (voda)
1 hrst petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Bramborové těsto připravíme dle návodu a zamícháme do něj posekanou petrželku. Lžičkou ukrajujeme noky a vaříme v osolené vodě.

  2. Na pánvi osmahneme jitrnice a jelítka a na vypečeném tuku osmahneme cibulku pokrájenou na jemno. Zelí podusíme bez nálevu s trochou vody v hrnci. Dochutíme, aby bylo kyselejší, ne sladké.

  3. Smícháme zelí s cibulkou a noky. Podáváme s jitrnicemi a jelítky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!