Saské tvarohové placičky

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g brambor uvařených ve slupce
30 g másla
100 g cukru
2 vejce
1/2 lžičky soli
kůra nastrouhaná z 1 citronu
250 g tvarohu (nejlépe domácího od farmářů)
80 - 100 g hladké mouky
60 g sultánek nebo kandovaného ovoce
přepuštěné máslo na smažení
skořicový cukr na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, rozdrtíme v lisu a necháme vychladnout.

  2. Z másla, cukru a vajec ušleháme krém. Vmícháme sůl, citronovou kůru a tvaroh. Přidáme vychladlé brambory, mouku a sultánky. Vypracujeme hebké těsto.

  3. V pánvi s vysokým okrajem rozehřejeme vrstvu přepuštěného másla silnou jako prst. Pomoučenýma rukama tvarujeme placičky. Z obou stran je zvolna osmažíme dozlatova, necháme okapat na papírové utěrce. Hotové upravíme na talíře, posypeme cukrem nebo skořicovým cukrem. Výborně chutnají s ovocem, ovocnou šťávou nebo ovocnou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!