Saské tvarohové placičky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g brambor uvařených ve slupce
- 30 g másla
- 100 g cukru
- 2 vejce
- 1/2 lžičky soli
- kůra nastrouhaná z 1 citronu
- 250 g tvarohu (nejlépe domácího od farmářů)
- 80 - 100 g hladké mouky
- 60 g sultánek nebo kandovaného ovoce
- přepuštěné máslo na smažení
- skořicový cukr na posyp
Postup Saské tvarohové placičky
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, rozdrtíme v lisu a necháme vychladnout.
Z másla, cukru a vajec ušleháme krém. Vmícháme sůl, citronovou kůru a tvaroh. Přidáme vychladlé brambory, mouku a sultánky. Vypracujeme hebké těsto.
V pánvi s vysokým okrajem rozehřejeme vrstvu přepuštěného másla silnou jako prst. Pomoučenýma rukama tvarujeme placičky. Z obou stran je zvolna osmažíme dozlatova, necháme okapat na papírové utěrce. Hotové upravíme na talíře, posypeme cukrem nebo skořicovým cukrem. Výborně chutnají s ovocem, ovocnou šťávou nebo ovocnou omáčkou.