Alsaské zelí - choucroute / šukrut/ II v PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 750 g kysaného zelí
- 400 g vepřového masa (pokrájeného na větší kostky)
- 4 plátky uzené krkovičky nebo 4 uzené kotlety
- 2 pikantní klobásy
- 4 párky
- 100 g slaniny
- 1 velká cibule
- 300 ml bílého vína (nejlépe Riesling)
- 4 cl třešňové pálenky
- 6 ks jalovce
- 2 bobkové listy
- 1/2 lžičky tymiánu
- sůl
- pepř
- 2 lžíce husího sádla nebo oleje
Postup Alsaské zelí - choucroute / šukrut/ II v PH
Postup přípravy receptu
-
Slaninu pokrájíme a necháme ji rozpustit na pánvi. Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme vepřové maso a zprudka orestujeme.
Do PH dáme zelí, promícháme s připravenou směsí, zalijeme vínem, přidáme koření a zapneme na High (4 hodiny).
Po třech hodinách vložíme uzené maso, klobásu, kterou můžeme pokrájet na větší kusy a necháme vařit společně. Půl hodiny před koncem přidáme párky, pálenku a doděláme. Podáváme s vařeným bramborem.