Alsaské zelí - choucroute / šukrut/ II v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

750 g kysaného zelí
400 g vepřového masa (pokrájeného na větší kostky)
4 plátky uzené krkovičky nebo 4 uzené kotlety
2 pikantní klobásy
4 párky
100 g slaniny
1 velká cibule
300 ml bílého vína (nejlépe Riesling)
4 cl třešňové pálenky
6 ks jalovce
2 bobkové listy
1/2 lžičky tymiánu
sůl
pepř
2 lžíce husího sádla nebo oleje

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu pokrájíme a necháme ji rozpustit na pánvi. Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme vepřové maso a zprudka orestujeme.

  2. Do PH dáme zelí, promícháme s připravenou směsí, zalijeme vínem, přidáme koření a zapneme na High (4 hodiny).

  3. Po třech hodinách vložíme uzené maso, klobásu, kterou můžeme pokrájet na větší kusy a necháme vařit společně. Půl hodiny před koncem přidáme párky, pálenku a doděláme. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!